Silicijev dioksid

Silicijev dioksid (SiO2, kremična kiselina) dopušteno je bistrilo u vinarstvu, uz uvjet da je tehnički čist, i da u obliku u kojem se koristi (kao gel, odnosno kao koloidna otopina) sadrži najmanje 15 % kremične kiseline.

Povezano

Ebulioskop

Ebulioskop je naziv naprave kojom se određuje vrelište tekućine (kapljevine). Riječ temelji na lat. i grč. ebullire

Likersko vino

Likersko vino je vrst specijalnoga vina što se proizvodi vrenjem masulja ili soka (mošta), uz dodatak ugušćenog ...

Vinska mušica

Vinska mušica (Drosophila melanogaster), u stvari voćna, jer ju privlači opojan miris zgnječenih slatkih plodova ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more