Mirna vina

Mirna vina (VT) ne sadrže povećanu količinu ugljičnoga dioksida, koja bi, primjerice kao kod pjenušca, biser ili gaziranog vina, zbog dekompresije, u boci ili čaši izazvala iskrenje i pjenjenje. Među mirna vina ubrajaju se i vina u kojih je u tijeku jabučno mliječno vrenje, kao i sva ona vina kod kojih sadržaj plinovite faze, točnije CO2 ne prelazi 2,5 g/l.

Povezano

Botriticidi

Botriticidi su kemijska sredstva za zaštitu bilja kojima se uspješno suzbija siva plijesan (Botrytis cinerea) ...

POV

POV je kratica u ovom leksikonu za Pravilnike o vinu koje na temelju Zakonom o vinu (NN 96/03.) ZOV-a (tj. Zakona o
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more