Marinković Dragoje (Šjor)

Marinković Dragoje (Šjor) (1913.-1998.), enolog u Zavodu za v. i v. Zagreb, Kačićeva 9. Od 1951. do 1985. se uz rad na analizi vina bavi i savjetodavnim poslovima od kojih je velik broj u tom razdoblju, a i kasnije, objavljen  u Gospodarskom listu.

Povezano

Pjenušavo vino

Pjenušavo vino je je prema Zakonu o vinu (NN 96/03.), ZOV-u vino koje, uz druge određene sastojke, sadrži i ...

Tanini

Tanini (trijeslovine) su  redovit  sastojak grožđa, mošta i vina. To su različiti, ali građom slični polifenolni ...

Mlijeko

Mlijeko je nekada bilo češće, a sada skoro potpuno napušteno, sredstvo za bistrenje vina. Aktivna tvar kao bistrilo
Novosti

Grožđe

grožđe je u smislu ZOV-a je zdrav, zreo, prezreo, prosušen ili prirodno smrznut plod vinove loze,...

read more

Superfosfat

Superfosfat je naziv fosfornog mineralnog gnojiva ( dobivenog rastvaranjem prirodnih fosfata...

read more