Krizol

Krizol (istoznačnica maraština i rukatac) bijela zobatica i moštenica staroga sortimenta kojoj su bobice oblika roščića, tvrde konzistencije i ugodna okusa. Vrlo kasno sazrijeva, a grožđe se dobro čuva. Prije pojave gljivičnih bolesti i trsnog ušenca bila je vrlo prisutna u vinogradima kvarnerskih otoka (Cres i drugi), a sada se uzgaja pretežno na području Dalmacije gdje je (kao i za podregiju Hrvatsko primorje) svrstana među preporučene kultivare.

Povezano

Liofilizacija

Liofilizacija je naziv postupka sušenja (ugušćivanja, koncentriranja) namirnica na način da se one smrznu te da se ...

Novosel Antun

Novosel Antun (?), tvorničar bačava iz Slavonske Orahovice, uređuje i izdaje u vlastitoj nakladi dvije monografske ...

Bena

Bena autohtona hercegovačka bijela vinska sorta i zobatica, koja se, uz krkošiju spominje kao redovni pratilac ...
Novosti