Krišković Pavao

Krišković Pavao (1908.-1991.) borac za primjenu biološke agrikulture općenito, a to znači i u vinogradarstvu i poglavito u voćarstvu (o čemu svjedoči knjiga “Osnove biološkog voćarstva”). Autor je brojnih knjiga, od kojih je na francuski, engleski, ruski i njemački prevedena ona što nosi naslov “Desetgodišnji rezultati uzgoja voćaka po metodi Bouché Thomas” (1971.). Posebna izdanja su “Homeopatija” Moderna znanost o liječenju ljudi, bilja i životinja, Zagreb, 1977., zatim (u zajednici sa M. Abramović “Obstkultur”, Nach der Methode Bouche Thomas System Barka, Rijeka, 1979. S francuskog je preveo knjigu Claude Aubert-a “Biološka agrikultura” (1972.)

 

Povezano

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina (racionalna formula CH2OH COOH) je u vinu prisutna u tragovima i to kada je ono proizvedeno iz ...

Crni rizling

Crni rizling ili Schwarzriesling (uz Müllerrebe) jedan je od uobičajenih njemačkih naziva za burgundsku sortu crnog

Gljive

Gljive (lat. Fungi, grč. Mykes, otuda Mycota) su heterotrofna bića (hetero – drugi, tréfō – hranim), a to znači da ...
Novosti