Koncentrirani mošt

Koncentrirani mošt je nekaramelizirani mošt dobiven djelomičnom dehidracijom mošta dopuštenim postupcima, različitim od djelovanja topline, pri čemu je stupanj koncentriranosti pri 200C mjereno refraktometrom najmanje 50,9%. K.m. mora biti proizveden isključivo iz grožđa kultivara koji odgovaraju članku 2. ZOV-a, s tim da mošt koji se dehidrira mora sadržavati najmanju volumnu alkoholnu jakost propisanu za vinogradarsku zonu u kojoj je grožđe ubrano.

Povezano

Phylloxera vastatrix

Phylloxera vastatrix je za trsnu uš, kojoj je suvremeno lat. znanstveno ime Viteus vitifolie Ficht, (uz ...

Žutina

Žutina je u Dalmaciji i na kvarnerskim otocima naziv bijelih vina koja su, zbog tehnološkog postupka, primjerenog ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more