Koncentrirani mošt

Koncentrirani mošt je nekaramelizirani mošt dobiven djelomičnom dehidracijom mošta dopuštenim postupcima, različitim od djelovanja topline, pri čemu je stupanj koncentriranosti pri 200C mjereno refraktometrom najmanje 50,9%. K.m. mora biti proizveden isključivo iz grožđa kultivara koji odgovaraju članku 2. ZOV-a, s tim da mošt koji se dehidrira mora sadržavati najmanju volumnu alkoholnu jakost propisanu za vinogradarsku zonu u kojoj je grožđe ubrano.

Povezano

Specijalna vina

Specijalna vina su (prema odredbama hrvatskoga Zakona o vinu) proizvod dobiven posebnim načinom preradbe grožđa, ...

Klikun

Klikun ime za bijelo ili crno vino po istoimenom nazivu proslavljenog vinogradarskog položaja na Požeškoj gori. ...

Kazein

Kazein (najčešće u obliku kalijeva kazeinata) jedno je od dopuštenih bjelančevinastih bistrila životinjskog ...
Novosti