Koncentrirani mošt

Koncentrirani mošt je nekaramelizirani mošt dobiven djelomičnom dehidracijom mošta dopuštenim postupcima, različitim od djelovanja topline, pri čemu je stupanj koncentriranosti pri 200C mjereno refraktometrom najmanje 50,9%. K.m. mora biti proizveden isključivo iz grožđa kultivara koji odgovaraju članku 2. ZOV-a, s tim da mošt koji se dehidrira mora sadržavati najmanju volumnu alkoholnu jakost propisanu za vinogradarsku zonu u kojoj je grožđe ubrano.

Povezano

Agronomski glasnik

Agronomski glasnik je glasilo Hrvatskog agronomskog društva, koje je pod prvotnim nazivom Udruženje agronoma u ...

Refraktometar

Refraktometar (lat.) je optička naprava kojom se na načelu loma svjetla određuje sadržaj suhe tvari. Za potrebe ...

Alphonse lavallée

Alphonse lavallée (čit. alfons lavale) je crna, po dobi dozrijevanja kasna zobatica porijeklom iz Alžira, koju se ...
Novosti