Glukonska kiselina

Glukonska kiselina (empirijska formula C6H12O7, racionalna CH2OH CHOH CHOH CHOH GHOH COOH) je organska kiselina što nastaje aktivnošću uzročnika plemenite i sive plijesni (Botrytis cinerea), a to znači da je u grožđu, moštu i u vinu iz zdravog grožđa skoro i nema, ili se nalazi u tragovima. U vinu proizvedenom iz grožđa koje je bilo napadnuto plemenitom plijesni, sadržaj ove organske kiseline može doseći i više od 2 g/l.

Povezano

Štitaste uši

Štitaste uši su vrlo rašireni štetnici iz reda kukaca (svrstani u poseban podred što se dalje dijeli u velik broj ...

Tipično

Tipično je (VT), oznaka koja približno odgovara opisu pod originalno.

Kvasac

Kvasac je gljivica, anaerobiont, uzročnik vrenja (manifestacije što se naziva i život bez kisika). Vinare zanimaju ...
Novosti