Fumé blanc

Fumé blanc je u Kaliforniji naziv za sauvignon blanc. Nakon razdoblja Prohibicije, pod tom je sortom bilo malo vinograda, a do 1966. godine tim se je površinama pribrajao i rodniji, a s obzirom na kakvoću manje cijenjen klon sauvignon vert. To je razlog da su mnogi proizvođači imali poteškoća s prodajom takva vina, pa je Robert Mondavi došao na ideju da vino iz sorte sauvignon blanc (bez sljubljivanja s vinom sauvignon vert) nazove Fumé blanc, i ime se zadržalo.

Povezano

Regionalizacija vinogradarskih područja

Regionalizacija vinogradarskih područja temelji se na klimatskim, zemljišnim i drugim uvjetima o kojima ovisi uzgoj

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo  redirect Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo Zagreb

Rakija

(tur.), žganica. U skladu s Pravilnikom o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (NN 172/04.) r. je proizvod dobiven ...
Novosti