Epifitna mikroflora

Epifitna mikroflora grč. epifyton = na biljci, mikrós = sitan prema, lat. floris = cvijet) organizmi što žive na drugoj biljci, a ne štete joj, nisu njeni nametnici, paraziti. To su npr. kvasci, što će, nakon gnječenja grožđa, obaviti pretvorbu šećera u alkohol i ostale proizvode alkoholnog vrenja, pa govorimo o spontanoj (za razliku o dirigiranoj) fermentaciji. V.: patogena mikroflora

Povezano

Schwarzriesling

Istoznačnice za Schwarzriesling su na francuskom pinot meunier, na njemačkom još i Müllerrebe, a na hrvatskom crni ...

Žestoka alkoholna pića

Žestoka alkoholna pića su uz rakije, likere, gazirana likerska pića, alkoholna pića od meda i još neka druga, ...

Manda kuge

Manda kuge je naziv albanskog, najčešće spominjanog, kultivara crnog grožđa iz kojeg se proizvode lagana ružičasta vina.
Novosti