Dorada vina

Dorada vina s manje sreće izabran naziv od onog „školovanje vina” pod kojim se razumijeva velik broj enoloških zahvata u cilju postizanja kakvoće proizvoda i njegove stabilnosti. Prema tome, u doradu bi mogli ubrojiti pretakanje, sljubljivanje, bistrenje i filtriranje, [hlađenja grožđa, mošta i vina|[hlađenje]], punjenje vina u boce (flaširanje) i zrenje vina (u bačvi ili u boci).

Povezano

Njuh

Njuh je jedno od tjelesnih posebnih osjeta (uz vid, okus, sluh i ravnotežu). Ono je najslabije proučeno, prema ...
Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska  svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Ultrazvuk velike snage je nova ne termalna tehnologija primarno namijenjena kontroli kvalitete hrane. Primjena ...

Saharin

Saharin je tehnički naziv za imido-sulfo benzojevu kiselinu, najviše korišteno umjetno sladilo čiji je relativni ...
Novosti