Disaharid

Disaharid (grč.), kem. naziv za šećere koji su sastavljeni od dva jednostavna šećera (monosaharida). Saharoza je jedan od takvih šećera, a njezin prirodni sadržaj u moštu najčešće se kreće između 2 i 10 g/l, dok ga u vinu nema. Nazočnost saharoze (i njena uporaba u proizvodnji) dopuštena je u pjenušavim, likerskim i aromatiziranim vinima, te iznimno i u moštu, moštu u vrenju, masulju i mladom vinu u vrenju, kada za to postoji opravdanje (klimatski loša godina) i kada je na temelju zahtjeva odobreno došećeravanje.

Povezano

Verduzzo

Verduzzo je sorta vinove loze bijelog grožđa kasnijeg dozrijevanja, što se uzgaja na oko 4500 ha u talijanskoj ...

Bajamonti, Julije

Bajamonti, Julije (1744.-1800.), skladatelj, književnik i uz zdravstvo, što mu je bilo zvanje, djelatnik na brojnim

Tamnocrvena boja vina

Tamnocrvena boja vina znak je obilja bojila i visoke ukupne kiselosti. To je, primjerice boja dobro odnjegovanog ...
Novosti