Disaharid

Disaharid (grč.), kem. naziv za šećere koji su sastavljeni od dva jednostavna šećera (monosaharida). Saharoza je jedan od takvih šećera, a njezin prirodni sadržaj u moštu najčešće se kreće između 2 i 10 g/l, dok ga u vinu nema. Nazočnost saharoze (i njena uporaba u proizvodnji) dopuštena je u pjenušavim, likerskim i aromatiziranim vinima, te iznimno i u moštu, moštu u vrenju, masulju i mladom vinu u vrenju, kada za to postoji opravdanje (klimatski loša godina) i kada je na temelju zahtjeva odobreno došećeravanje.

Povezano
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na Frankopanskom trgu ...

Čauš

Čauš je naziv vrlo stare (najvjerojatnije iz Turske ili iz Rumunjske k nama donijete) stolne bijele sorte plemenite

Vitis

Vitis je u sistematizaciji bilja botanički latinski naziv roda čiji je hrvatski naziv loze iz porodice (Familia) ...
Novosti