Agar-agar

Agar-agar (mal.) je polisaharid dobiven preradbom morskih algi. U vinarstvu je dopušteno bistrilo (pojavljuje  se u prodaji u obliku praha ili vlakanaca), iako je njegova uporaba vrlo rijetka. U prošlosti se češće rabio za tretiranje želatinom prebistrenih vina. Sada pretežito služi za izradbu čvrstih hranjivih podloga u mikrobiologiji.

Povezano

Mihanović Antun

Mihanović Antun (1796.-1861.), vojni časnik, diplomat, jezikoslovac, kolekcionar i gospodarstvenik. Autor je pjesme

Baumeov areometar

Baumeov areometar (čit. bomeov, kratica Bé), naprava slična moštomjeru (ime je dobila po izumitelju), kojom se na ...
Drugi kvarnerski Pjenušavi doručak u vinogradima vinske kuće Pavlomir

Drugi kvarnerski Pjenušavi doručak u vinogradima vinske kuće Pavlomir

Pozivamo vas na nezaboravno iskustvo koje će probuditi sva vaša osjetila, na drugi kvarnerski Pjenušavi doručak u ...
Novosti