Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Rakovac, Dragutin

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
(1813.-1854.) književnik, prevoditelj, pjesnik, osnivač Narodnog muzeja i aktivan kulturni djelatnik na brojnim poslovima, prvi je urednik i tajnik Gospodarskih novina (glasila 1841. godine osnovanog [[HSGD|Hrvatsko slavonskog gospodarskog društva]]). Nakon Dragutinove smri (u četrdeset i prvoj godini života), posao tajnika i urednika na kratko preuzima Aleksa Prausperger, a nakon toga [[Vukotinović, (Farkaš) Ljudevit|Ljudevit Vukotinski]], koji list preimenuje u [[Gospodarski list]], pod kojim imenom se i danas tiska. Od davne 1842. godine pa do danas (s kraćim prekidima u doba ratova i poraća) Gospodarske novine, kasnije zvane Gospodarski list značajno su pridonijele unapređenju i razvoju poljoprivrede u nas. Vidi: [[Haulik, Juraj Varaljski (de Váralliya)]].
+
(1813.-1854.) književnik, prevoditelj, pjesnik, osnivač Narodnog muzeja i aktivan kulturni djelatnik na brojnim poslovima, prvi je urednik i tajnik Gospodarskih novina (glasila 1841. godine osnovanog [[HSGD|Hrvatsko slavonskog gospodarskog društva]]). Nakon Dragutinove smri (u četrdeset i prvoj godini života), posao tajnika i urednika na kratko preuzima Aleksa Prausperger, a nakon toga [[Vukotinović, (Farkaš) Ljudevit|Ljudevit Vukotinski]], koji list preimenuje u [[Gospodarski list]], pod kojim imenom se i danas tiska. Od davne 1842. godine pa do danas (s kraćim prekidima u doba ratova i poraća) Gospodarske novine, kasnije zvane Gospodarski list značajno su pridonijele unapređenju i razvoju poljoprivrede u nas.<br />
 +
Vidi: [[Haulik, Juraj Varaljski (de Váralliya)]].

Trenutačna izmjena od 00:29, 19. studenoga 2013.

(1813.-1854.) književnik, prevoditelj, pjesnik, osnivač Narodnog muzeja i aktivan kulturni djelatnik na brojnim poslovima, prvi je urednik i tajnik Gospodarskih novina (glasila 1841. godine osnovanog Hrvatsko slavonskog gospodarskog društva). Nakon Dragutinove smri (u četrdeset i prvoj godini života), posao tajnika i urednika na kratko preuzima Aleksa Prausperger, a nakon toga Ljudevit Vukotinski, koji list preimenuje u Gospodarski list, pod kojim imenom se i danas tiska. Od davne 1842. godine pa do danas (s kraćim prekidima u doba ratova i poraća) Gospodarske novine, kasnije zvane Gospodarski list značajno su pridonijele unapređenju i razvoju poljoprivrede u nas.
Vidi: Haulik, Juraj Varaljski (de Váralliya).

Osobni alati