Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Amerine, Maynard

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
(1911. – 1998.) američki enolog, pisac i učitelj, cijenjeni stručnjak naročito za kalifornijska vina. Od 1935. god. pridružio se skupini znanstvenika u Davisu radeći na obnavljanju i istraživanju loze i vina nakon ukidanja [[prohibicija|prohibicije]]. Njegov doprinos poboljšanju standarda u proizvodnji vina u Kaliforniji od temeljnog je značaja. Sudjelovao je u radu mnogih ocjenjivačkih komisija pa tako i u Ljubljani, a u “[[Zlatna knjiga o vinu|Zlatnoj knjizi o vinu]]” (prvom kompendiju takve vrste kod nas), autor je priloga o vinogradarstvu i vinarstvu u [[SAD]].
+
(1911. – 1998.) američki enolog, pisac i učitelj, cijenjeni stručnjak naročito za kalifornijska vina. Od 1935. god. pridružio se skupini znanstvenika u Davisu radeći na obnavljanju i istraživanju loze i vina nakon ukidanja [[prohibicija|prohibicije]]. Njegov doprinos poboljšanju standarda u proizvodnji vina u Kaliforniji od temeljnog je značaja. U suradnji sa A. J. Winklerom radio je na [[zone prema A. J. Winkleru|razvrstavanju vinogradarskih područja u pet karakterističnih zona]]. Sudjelovao je u radu mnogih ocjenjivačkih komisija pa tako i u Ljubljani, a u “[[Zlatna knjiga o vinu|Zlatnoj knjizi o vinu]]” (prvom kompendiju takve vrste kod nas), autor je priloga o vinogradarstvu i vinarstvu u [[SAD]].

Trenutačna izmjena od 10:01, 18. svibnja 2009.

(1911. – 1998.) američki enolog, pisac i učitelj, cijenjeni stručnjak naročito za kalifornijska vina. Od 1935. god. pridružio se skupini znanstvenika u Davisu radeći na obnavljanju i istraživanju loze i vina nakon ukidanja prohibicije. Njegov doprinos poboljšanju standarda u proizvodnji vina u Kaliforniji od temeljnog je značaja. U suradnji sa A. J. Winklerom radio je na razvrstavanju vinogradarskih područja u pet karakterističnih zona. Sudjelovao je u radu mnogih ocjenjivačkih komisija pa tako i u Ljubljani, a u “Zlatnoj knjizi o vinu” (prvom kompendiju takve vrste kod nas), autor je priloga o vinogradarstvu i vinarstvu u SAD.

Osobni alati